Az élet bölcsője – Ponorics-rét (Fundătura Ponorului)

Az élet bölcsője, Ponorics-rét (Fundătura Ponorului)

Az „élet bölcsőjét a Kudzsiri-havasokban, a Ponorics réten találjuk. Fedezd fel a postunkban ezt a csodálatos helyet és keresd is fel, megéri, ha csendre, kikapcsolódásra vágysz! Itt, a Ponorics réten, (románul Fundatura Ponorului) nincs bolt, üzlet és kocsma, nincs vezetékes víz, nincs áram és nincs térerő sem, ha esetleg telefonálni szeretnél!

Az élet bölcsője, Ponorics-rét (Fundătura Ponorului)

Mindenki csak vágyik a nyugodt, stressz nélküli életre, de elmenni ide és átélni (tenni érte) már nem nagyon akarja senki. Kell a kényelem, az internet, a multik által kevert bio-nak mondott mérgező élelmiszer. Kell a hamburger, a fehérje por, a ruházatnak nevezett műanyagra nyomott márkanév, amiért jó sokat fizetsz! 

Vidd magaddal Erdélyt a telefonodban, töltsd le innen az applikációnkat:  
Erdély applikáció

Az élet bölcsője, Ponorics-rét (Fundătura Ponorului)

Itt nem hallani hülye gyerekeket, akik üvöltetik a hordozható hangszórókból az általuk nem értett, az-az érthetetlen, de „divatos” zenét! Nincs itt vagány Guszti sem, aki maximális fordulaton pörgeti a motorját a városok utcáiban. Nincs bűnözés, így rendőrségre sincs szükség  a környéken. Nem csörög reggel 6-kor a telefon ébresztője, nem futólépésben öltözöl fel és iszod a kávédat egyszerre, hogy aztán még gyorsabb tempóban rohanj a buszhoz vagy a villamoshoz. Nincs munkahelyi nyomás, megfelelési kényszer. Itt a munkád a hobbid, az életed része, ahol magadnak dolgozol és nem a pénzért hajtasz, hogy mű ételeket vegyél. Itt az élelmiszer nagy részét is megtermelik maguknak az emberek.

„Az élet bölcsője”, ezt a nevet adtam ennek a helynek, ami egy olyan „csoda-sziget” a mai rohanó világunkban, amit látni kell. Ha felkeresed ezt a magával ragadó helyet, akkor magadba szívni a völgy szellemét, lelassulni, lenyugodni. Szerencsére nem vezet ide aszfaltos út sem, így elég nehéz megközelíteni, ahová csak gyalogosan, vagy lovaskocsival, esetleg traktorral lehet eljutni.

Az élet bölcsője, Ponorics-rét (Fundătura Ponorului)

Érdemes elmenni akár egy egy napos kirándulásra is, hiszen így magad mögött tudod majd hagyni a rohanó világunkat. A helyben lakók szívesen látják a turistákat, de megmosolyogják őket, mert nem értik, miért is keresik fel annyian ezt a csodálatos helyet. Nekik az természetes, hogy ők készítik a sajtot, túrót és nem bolti kenyeret vásárolnak. Nem tudják mennyivel jobb az általuk elkészített tyúkhús leves, nekik ez természetes.

Rendelje meg Ön is magazinjainkat!

Nem olyan régen, egy természetgyógyász is velünk tartott ide, az Élet bölcsőjéhez és azt fejtegette, hogy az egészségünk legnagyobb ellensége a stressz. Nos, itt az idegesség fogalma ismeretlen. Ha télen leesik a hó, akkor ez a hely szinte megközelíthetetlenné válik, ami olvadását a helyiek nyugalommal várnak …
Várják a tavasz eljöttét, amikor a természet újra feléled itt az „élet bölcsőjében”!

Az élet bölcsője, Ponorics-rét (Fundătura Ponorului)

A Ponorics-rét térképen:

A legjobb helyeket Erdélyben a térképünkön találod:

https://youtu.be/nE_m8ah40Vw

Check Also

Gyimesi sajt, túró

Amíg a tanult, diplomás emberek előrébb vitték az országot, addig a „buta paraszt” mit csinált?

“Fiam, te azt mondod nekem, hogy” csakis a tanult emberek vitték előre az országunkat? “A …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük