A Bigéri-vízesés

A Bigéri-vízesés

A Bigéri-vízesést Krassó-Szörény megyében, az Almás-hegység és az Aninai-hegység határolta medencében, a Ménes-völgyben fedezhetjük fel. A Bigéri Természetvédelmi Területen lévő vízesés nyolc méter magas zuhataggal kápráztatja el a látogatókat. Szinte mesebeli látvány, ahogy a Ménes-patak vize a zöld mohával borított, kupolaszerű, lépcsőzetes mésztufán át csorog a mélybe.

A Bigéri-vízesés

Ezt a vízesést egy föld alól előtörő patak táplálja. A Bigéri-vízesés különlegessége abban is rejlik, hogy nem egyetlen széles sugárban ömlik le a víz, hanem 45 apró szálra szétválva alkot egy meseszép vízfüggönyt.

Vidd magaddal Erdélyt a telefonodban, töltsd le innen az applikációnkat:  
Erdély applikáció

A Bigéri-vízesés

A vízesés éke a sziklán vastagon megtelepedett moharéteg, amely különleges zöldes csillogást ad ennek az egyedülálló természeti csodának. A vízesés már nemzetközi viszonylatban is felkeltette a figyelmet, hiszen különleges zuhatagának és természeti környezetének köszönhetően a Föld legkülönlegesebb vízeséseként tartják számon. 

A Bigéri-vízesés
A Bigéri-vízesés

Rendelje meg Ön is magazinjainkat!

Megközelítése egyáltalán nem bonyolult, hiszen Resicabányától 66 kilométerre található és az 58, majd az 57B úton lehet megközelíteni. A Ménes-völgyben is több kisebb vízesést találhattok közvetlenül az út mellett.

A Bigéri-vízesés

Fedezd fel Erdély nevezetességeit:

Check Also

Gyimesi sajt, túró

Amíg a tanult, diplomás emberek előrébb vitték az országot, addig a „buta paraszt” mit csinált?

“Fiam, te azt mondod nekem, hogy” csakis a tanult emberek vitték előre az országunkat? “A …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük