Torockói csillagtúra 2021

A Legyező-vízesés

Idén is elmegyünk  újra felfedezni Torockót környékét és velünk tarthattok, ha meg akarjátok ismerni a munkánkat, mert még rengeteg olyan ismeretlen hely vár ott minket, amiért érdemes elmenni. Amíg az átlagturista csak a falut, a Székelykövet, a közelben a Tordai bányát és a Tordai-hasadékot, esetleg a Torockószentgyörgyi várat és Nagyenyedet keresi fel, addig mi felfedezzük a környéket és olyan csodálatos helyekre juthatunk így el, mint a Legyező vízesés, vagy a Szilas-völgy. Ha velünk tartasz, akkor valóban elmondhatod, hogy jártál Torockón és a környékét is ismered.

Torockói-hegység, Szilas-völgy

Miért éppen velünk érdemes jönni?

Mi egész évben járjuk Erdélyt, folyamatosan frissítjük a honlapunkat és a facebookos oldalunkat saját fotóinkkal, filmjeinkkel. Olyan helyismeretre tettünk szert az évek alatt, aminek hála a velünk tartók a szűkös idejüket biztosan jól  ki fogják tudni használni ezen a túrán. Mi a nyári túráinkon nem nagybuszokkal utazunk, ahol személytelenné válsz, hanem kisbuszokkal, amikkel gyorsabban haladhatunk és olyan helyekre is eljuthatsz, ahová egyébként nem mennél el. Nekünk nem az a célunk, hogy még 3 nap után sem ismerjünk mindenkit, hanem az, hogy mi is meg tudjuk csodálnunk azt a sok szép várat, völgyet, ahová elviszünk! Fotózni, filmezni szeretnénk mi is és kisbuszainkkal ott állunk meg, ahol akarunk. Mi nem teljesítmény túrára megyünk, az útjaink bárki számára könnyen teljesíthetőek. Szálláshely partnereink különösen nagy figyelmet fordítanak a tisztaságra! Saját magunk érdekében elvárjuk, hogy megfelelően legyen minden fertőtlenítve!

Torockói-hegység, Alsószolcsva

Kapcsolódj ki TE is velünk és feledhetetlen élményekkel gazdagodva térhetsz majd haza. Mivel kis csoportban indulunk fotózni, így rugalmasak lehetünk és sok-sok időt takaríthatunk meg. A szálláshelyünkről majd a helyi magyarok gondoskodnak és részesei lehetünk az igazi erdélyi vendégszeretetnek.

Tordai-hasadék

– 1. nap. Első nap a Tordai-hasadékot keressük fel a szálláshelyünk felé tartva. Oda felé felülről csodálhatjuk meg a hasadékot, míg nem tűz erősen a nap vissza felé pedig árnyékban, a Hesdát patakot követve szeljük át a hasadékot. 

Panoráma az Ordaskőről
Panoráma az Ordaskőről Torocküszentgyörgy, a Kőközi-szoros, a Székelykő felé.

– 2. nap. Egész napos kirándulás teszünk az Ordaskő és környékére. Míg mindenki a Székelykőt mássza meg, addig mi panorámájában sokkal látványosabb Ordaskőre megyünk fel, ahonnan elképesztő a kilátás nem csak az egész Torockói-medencére, hanem az Aranyos völgyére is.

Torockószentgyörgy mögött a háttérben a Kőközi-szoros

– 3. nap Ez a nap valóban kalandokban bővelkedhet, hiszen a  Remetei-sziklaszorost, a Pokol kapuján keresztül közelítjük meg, ahol egy felejthetetlen túrát tehetünk sokszor térdig gázolva a patakban. Kulacsainkat is megtölthetjük olyan friss, hideg vízzel a szurdokban lévő forrásokból, hogy az üveg bepárásodik a nyári melegben. A Pokol kapuja előtt felmászunk a hegyre, hogy fölülről is megcsodáljuk a szorost.

Csupa kaland a Remetei-sziklaszoros.

Remetei-szoros

Torockó környéke is rengeteg csodaszép helyet rejt!

– 4. nap. Reggeli után Felsőenyeden keresztül a Torockói-hegyek közé utazunk. Ez a vidék még most is a környék egyik legelzártabb helye. Itt a fennsíkon rengeteg zsúptető móc házat találhatunk még most is és megnézzük az a helyet is, ahol a 30 méter magas Szolcsvai búvópatak egy vízesés formájában eltűnik (Legyező vízesés). Itt egyébként 3 patak egyesül és tűnik le a hegy gyomrában. Végig 800-1100 méter magasságban haladhatunk és lesznek olyan kilátópontok, ahonnan egyszerre láthatjuk 20 km távolságból a Kőközi-szorost, a Székelykőt és az Ordaskőt. A magasabb részről nem csak a Remetei-sziklaszorosra, hanem az egész Erdélyi medencére csodálatos kilátásunk lehet tiszta idő esetén, Kolozsvárig, sőt még a Fogarasi havasokig is el lehet látni.

Ez a vidék valóban olyan meseszép, mint a filmben is látható!

A messzeségben ott a Székelykő
A hegyek között rengeteg régi móc házat láthatunk.
Torockói-hegység

– 5. nap. Hazafelé indulunk, de reggeli után a Túri-hasadékhoz utazunk és egy felejthetetlen kalandos túrát teszünk a csodaszép szorosban!

Fedezd fel a csodaszép Turi-hasadékot a filmünkben!

A kirándulás időpontja:  2021. augusztus 5. – 9.

Gyulafehérvárat, vagy a Tordai sóbányát rossz idő esetén kereshetjük majd fel, de ellátogathatunk Nagyenyedre is, így nem fogunk egy napot sem veszteni kedvezőtlen időjárás esetén!

Részvételi díj, ami 4 éjszakát, 4 reggelit és 4 vacsorát tartalmaz, tehát félpanziós: 78.000 Ft/fő. A részvételi díj nem tartalmazza a belépődíjakat, fakultatív programok részvételi díját, a biztosítást, az útlemondási biztosítás. A szobák 2-3-4 ágyasak és minden szobához külön wc és zuhanyzó tartozik.  Ingyenes WIFI. 

Utazási feltételek:
A túrákra, kirándulásokra  feltétlenül szükséges:
– Kényelmes túrabakancs és váltócipő
– Strapabíró túraruha és réteges meleg öltözet (minimum: póló, vékony pulóver és meleg pulóver vagy polárfelső, esőköpeny, kabát (pl. széldzseki)
– Kisebb hátizsák, az egy napos kirándulásokra
Jó ha van:
– Túrabot (részben tehermentesíti a térded)
– Fürdőruha
– Szélnadrág (szeles vagy esős időben meleget tart)

JELENTKEZÉS ITT: KAPCSOLAT

Jelentkezni itt a honlapon, a facebookon, vagy a turak.erdelyben@gmail.com e-mail címen, vagy telefonon lehet: +3670/677-5870

A biztosítás díját a részvételi díj nem tartalmazza.

Székelykő, Torockó

FPeter Tur Transylvania SRL Cod Unic Inregistrare: 3419966   J5/325/2015
Sediu social: Salonta, Strada Kulin György Nr. 37                                     

kapcsolat: HU +36706775870

Check Also

Romániában lopnak, magyarországon meg korruptak a politikusok

Az már gáz, amikor román védelmi miniszter szerint az ország kultúrájának része, hogy lopnak!

A román védelmi miniszter szerint a Mihail Kogălniceanu katonai támaszpontról való üzemanyaglopásért végső soron az …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük