A Púp-szurdok

A Púp-szurdok

A Púp-szurdok (Cheile Corcoaia) Herkulesfürdőtől 43 km-re található, a Mehedinti-hegységben, a Cserna folyó mellett. Nem túl hosszú, de annál látványosabb sziklaalakzat öleli körül. A főúttól kb 13 km-re fekszik, Cerna Sat falu után pár száz méterre, jobbra egy kis hídon átkelve közelíthető meg.

Vidd magaddal Erdélyt a telefonodban, töltsd le innen az applikációnkat:  
Erdély applikáció

A Púp-szurdok
A Púp-szurdok

Rendelje meg Ön is magazinjainkat!

Ez a kb. 300 méter hosszú szurdok igazi csemege, ha a környéken járunk. Több tíz méteres sziklafalak ölelik körül, mintha a víz egy mély folyosót mosott volna a sziklában, melynek mentén kiépített korlátok ügyelnek a biztonságunkra. A víz az idők során a különböző vízállások alkalmával eltérő módon mosta ki a sziklafalakat. Az a szint, amit be lehet járni sokkal szélesebb, mint a fejünk fölött húzódó rész, így olyan benyomást kelt, mintha egy szikla-alagúton haladnánk végig.

A Púp-szurdok
A Púp-szurdok

A legjobb helyeket Erdélyben a térképünkön találod:

Ez a szurdok is a tömegek által nem ismert, nem felkapott turisztikai célok egyike, érintetlen, ismeretlen csoda. A monda szerint a sziklafalak ilyen formájú kialakulásáért egy sárkány a felelős, akit az őt üldözők ide szorítottak sarokba, majd lefejezték és a haláltusáját vívó sárkány farokcsapkodása alakította ki a sziklába vájt mélyedéseket.

A Púp-szurdok

Check Also

Ebédeljen ön is pisztrángot egy kalibán a Gyimesekben!

Hová menjünk nyaralni Erdélyben? 20 kirándulás ötlet, ajánlat.

+1 kirándulás: gasztropiknik egy kalibán a Gyimesekben! Nyári program a Gyimesekben: Ismerje meg ön is, …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük