Torockót lezárták a járvány miatt!

Karantént rendeltek el a hatóságok Torockón, leáll a vendégfogadás

Torockóba nem lehet utazni, karantén van!
Torockóba nem lehet utazni, karantén van!

 

Kéthetes vesztegzárat rendeltek el a hatóságok a koronavírus-fertőzöttek számának növekedése miatt Torockón – jelentette be hétfőn március 29-én a Fehér megyei település polgármestere.

Deák-Székely Szilárd Levente polgármester közölte, a torockói járványügyi helyzet alakulására tekintettel – amely az elmúlt 14 napban 18 lakos megfertőződéséhez vezetett – az illetékes hatóságok a járvány továbberjedésének megfékezésére 14 napos karantént rendeltek el a község területén. A kulturális és épített örökségéről nevezetes, jelentős idegenforgalommal rendelkező, Europa Nostra-díjas település elöljárója szerint ebben a helyzetben mindenkinek érdeke, hogy a gyors és hatékony intézkedéseknek, valamint a korlátozások fegyelmezett betartásának eredményeként a vendégszeretetükről híres torockói panziók minél hamarabb újranyithassák kapuikat az oda látogató turisták előtt. 

„Ezért arra kérjük Torockó és a Székelykő rajongóit, hogy tervezzék újra az április 9-ét követő időszakra kirándulásaikat, látogatásukat!” – közölte Deák-Székely Szilárd Levente polgármester. A Fehér megyei község elöljárója hozzátette, a vesztegzár feloldása után a település lakói és önkormányzata szeretettel várják vissza a vendégeket Torockóra.

Amíg felodják a korlátozást, addig is kirándulj velünk a filmünkben Torockón!

Fedezd fel a legszebb helyeket Erdélyben a térképünkön!

Check Also

Ismerd meg Erdély legszebb helyeit

10 film amit kötelező megnézni, ha Erdélyben élsz, vagy oda indulsz!

Erdélybe és persze a Partiumba, a Bánátba az Anyaországból legtöbben az ott élő majdnem egymillió …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük