A Kárpátokban ismét ölt a barnamedve

Valószínűleg medve ölt meg egy kocogó férfit egy romániai üdülőhely közelében – írja a Főtér.

A népszerű Prahova megyei üdülőhely, Azuga mellett egy helyi, 39 éves férfi még vasárnap indult el kocogni az erdőbe, aztán nem tért haza – közli az Origo.

medve
Barnamedvék Erdélyben

A családja hétfőig várt, aztán az édesapja hétfőn reggel értesítette a rendőrséget, hogy eltűnt a fia. A hatóságok nagy erőkkel, többtucatnyi emberrel és keresőkutyákkal eredtek a nyomába, és végül hétfőn este rábukkantak a holttestére. A férfi keresésében részt vevő hegyimentők és a Prahova megyei rendőrség egybehangzó közlése szerint a test állapotából arra lehet következtetni, hogy egy nagyvad – minden bizonnyal medve – támadta meg, és végzett vele. A holttestet a megyei igazságügyi orvostani intézetbe szállították, hogy a boncolás is megerősítse a feltételezést. A beszámolók szerint a megyében idén ez már a negyedik medvetámadás. Az utóbbi időben egyre több beszámoló érkezik arról, hogy a medvék emberekre támadnak. Máramaros megyében is súlyosan megsebesített egy férfit a nagyvad, és Hargita megyében is történt hasonló incidens a közelmúltban. Az egyik legismertebb eset a predeáli sípályán történt, ahol egy medve egy síelő nyomába eredt, aki pedig lefilmezte az üldözést.

Check Also

Sepsi OSK

Épül szépül Székelyföld – Sepsiszentgyörgyön rövidesen átadják az új stadiont!

Lassan befejezőzik az építkezés és átadásra kerül  az ACS Sepsi OSK Sepsiszentgyörgy focicsapat Sepsiszentgyörgy mellet …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük