Megvan az új „Kánaáan” – Mexikó

Romániai cigányok százai jutnak illegálisan Amerikába

Romániai kivándorlás
Romániai kivándorlás új célállomása Mexikó

Romániai cigányok tömegei jutnak be illegálisan az Egyesült Államokba Mexikón keresztül. A bukaresti média beszámolói szerint az elmúlt hetekben több száz roma etnikumú román állampolgár lépte át törvénytelenül a mexikói–amerikai határt.

Őrizetbe vették a román bűnözőt, aki miatt román turisták tucatjait zsuppolták haza Mexikóból (VIDEÓval)

Mint a tudósításokból kiderült, az elmúlt nyolc hónapban több mint kétezer román állampolgárt vettek őrizetbe az amerikai hatóságok, miután illegálisan átkeltek a Rio Grande folyón. Sokan közülük csoportosan, tutajokon jutottak be Texasba. Egy ilyen jelenetet videón rögzítettek a Reuters riporterei.

A brit újságírók a brexittel hozzák összefüggésbe a jelenséget, mivel azok a romániaiak, akik most már nem tudnak akadálymentesen bejutni Nagy-Britanniába, az Egyesült Államok felé indulnak, kihasználva a Joe Biden amerikai elnök által meghirdetett lazítást a törvénytelen migráció terén.

A The Mirror című angol lap által megszólaltatott romániai illegális bevándorló, Sirbu Funeriu – aki feleségével és két kiskorú gyermekével érkezett az Egyesült Államokba – azt mondta, 2700 fontot fizetett embercsempészcsoportoknak a Rio Grandén való átkelés megszervezéséért. Arról is beszámolt, hogy már két évvel ezelőtt eltervezte a kivándorlást Nagy-Britanniába, de a brexit áthúzta eredeti elképzeléseit. Így végül Párizsból Mexikóba repült, s onnan Amerikába távozott, illegálisan.

Az Egyesült Államok februárban kezdte meg a migránsok befogadását a déli határszakaszán. Joe Biden új amerikai elnök első intézkedései között szerepelt Donald Trump Maradj Mexikóban! nevű intézkedéscsomagjának a visszavonása, amely arra irányult, hogy visszatartsa a közép-amerikai országokból az Egyesült Államokba tartó migránsáradatot. A korábbi előírások szerint a bevándorlók csak akkor léphettek be az országba, ha a menekültügyi hatóságok jóváhagyták a kérelmüket.

 

Check Also

Gyimesi sajt, túró

Amíg a tanult, diplomás emberek előrébb vitték az országot, addig a „buta paraszt” mit csinált?

“Fiam, te azt mondod nekem, hogy” csakis a tanult emberek vitték előre az országunkat? “A …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük