A medvék ezen a héten egy boltba és egy panzióba is betörtek Tusnádfürdőn!

Több medve jelenlétét is jelentették a szerdáról csütörtökre virradó éjszaka a Hargita megyei Tusnádfürdőn, egy medve egy panzióba jutott be, de az egyik helyi boltnál öt medvét is láttak egyszerre!

Kukázó medve a Tusnádfürdői vasútállomáson
Kukázó medve a Tusnádfürdői vasútállomáson

A Hargita megyei csendőrség közleményében az állt, hogy az első hívás szerdán 23:26 órakor érkezett az 112-es sürgősségi hívószámra, egy Tusnádfürdőn élő nő jelentette, hogy egy medve behatolt az egyik panzióba a lakhelye közelében. A helyszínre kiszálló csendőrök már nem találták ott a nagyvadat.

 

A hivatalos csendőrségi tájékoztatás szerint viszont a valószínűleg élelmet kereső állat számos helyen kárt okozott. Ezt követően egy férfi éjfél után hajnal egy óra körül azt jelentette, hogy medve kószál a városháza előtt, elmondása szerint feltörte egy bolt ajtaját is, és behatolt. Mire a csendőrök a helyszínre érkeztek, már nem csak az említett medve volt ott, hanem egy anyamedve is három bocsával. Ezeket a medvéket elriasztották a csendőrök, de folytatva a járőrözést, további medvéket láttak a település utcáin, ezeket az erdő irányába terelték.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Check Also

Ebédeljen ön is pisztrángot egy kalibán a Gyimesekben!

Hová menjünk nyaralni Erdélyben? 20 kirándulás ötlet, ajánlat.

+1 kirándulás: gasztropiknik egy kalibán a Gyimesekben! Nyári program a Gyimesekben: Ismerje meg ön is, …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük