Épül szépül Székelyföld – Sepsiszentgyörgyön rövidesen átadják az új stadiont!

Lassan befejezőzik az építkezés és átadásra kerül  az ACS Sepsi OSK Sepsiszentgyörgy focicsapat Sepsiszentgyörgy mellet épített új 8500 férőhelyes stadionja. A magyar állam támogatja a Székelyföldi focit is és csak ide két részletben kiutalt 2 milliárd forintos támogatását a csapat fociakadémiájának fejlesztésére, egy új irodaház kialakítására, edzőpályákra, valamint egy nyolcezerötszáz fős stadion építésére szánták – ez utóbbit 2020-ban tervezték átadni, de a járvány miatt csak 2021-ben lesz kész!

Sepsi OSK stadionja most így néz ki
Sepsi OSK stadionja most így néz ki

A  pályán úgynevezett hibrid gyepszőnyeg lesz, amit speciális gépek segítségével műszálakat szőnek a talajba 18 centiméteres mélységbe, és ezek közé telepítik majd a természetes gyepet.

A Székelyföldi városban nemrég újították fel – úgy, ahogy – a csapat régi, négyezer fő befogadására alkalmas stadionját, emellé építenek tehát még egyet, ráadásul rögtön 8500 fős nézőszámra tervezve. A lépés hátterében egyes vélekedések szerint az állhat, hogy a régi stadion a román állam tulajdonában volt (a közelmúltban átkerült az önkormányzat tulajdonába), így biztosabbnak látszik egy újat, egy sajátot felhúzni. A dokumentumokból az is kiderül, hogy az új stadion a romániai Hódút-leányvállalat telkére épül, amelyet bérbead saját cégének, annak, amely a magyar állami támogatásban részesült.

Az ACS Sepsi OSK Sepsiszentgyörgy focicsapatnak jelenleg 6 magyar származású játékosa van, 16 román, 2 spanyol, 2 szlovák, 2 bolgár, 1 guineai, 1 osztrák, 1 horvát, 1 marokkói, 1 argentín. 

Stadion Sepsiszentgyörgy
Stadion Sepsiszentgyörgy

A Sepsi OSK-t üzemeltető román cég Mészáros Lőrinc volt üzlettársához, Varga Károlyhoz köthető. A Sepsi OSK SA nevű vállalat 51 százalékos tulajdonosa a magyarországi Hódút Kft. útépítő vállalat kinti leányvállalata (HODUT ROM SRL), kisebbségi tulajdonosa pedig az Asociata Club Sportiv Sepsi OSK sportegyesület. A magyarországi Hódút végső tulajdonosa Varga Károly, akinek három közös magyar cége is volt a felcsúti fociakadémia elnökével. Mészáros Lőrinc kötődését az is mutatja a projekthez, hogy a sepsiszentgyörgyi stadion és a focipályák tekintetében az engedélyes kiviteli tervek felelős tervezője a Fejér Tervező és Mérnökiroda Kft. volt, amely cég a Mészáros gyerekeinek tulajdonában lévő, napi egymillió forintos nyereséget termelő Fejér-B.Á.L. Zrt. leányvállalata.

 

Ömlik a pénz Székelyföldre! Elképesztő összegeket visznek haza a nyugaton dolgozó Székelyek!

 

 

Check Also

Gyimesi sajt, túró

Amíg a tanult, diplomás emberek előrébb vitték az országot, addig a „buta paraszt” mit csinált?

“Fiam, te azt mondod nekem, hogy” csakis a tanult emberek vitték előre az országunkat? “A …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük