Ferencváros polgármestere leszedette Sepsiszentgyörgy címerét is az ülésterem feláról!

A képviselő-testületnek is helyet adó ülésterem faláról a többi között Beregszász, Magyarkanizsa és Sepsiszentgyörgy címerének is mennie kellett.
 

A ferencvárosi polgármester leszedette a testvérvárosi címereket a képviselő-testületnek is helyet adó ülésterem faláról – írja a Magyar Nemzet. A portál hangsúlyozta: a IX. kerület olyan határon túli magyarok által lakott településekkel áll testvérvárosi kapcsolatban, mint a kárpátaljai Beregszász, a vajdasági Magyarkanizsa, a felvidéki Pöstyén és Királyhelmec, valamint a székelyföldi Sepsiszentgyörgy.

Miközben a Kárpát medencében élő honfitársait semmibe veszi, addig szivárványos zászlót lenget Baranyi Krisztina!

Baranyi Krisztina
Baranyi Krisztina

Baranyi Krisztina facebook oldalát ITTlehet elérni!

Mint ismeretes, Baranyi Krisztina korábban a kommunizmus áldozatainak gyásznapjáról sem emlékezett meg, illetve az október 6-i nemzeti gyásznapon sem tartottak önkormányzati megemlékezést. Amikor a Fidesz–KDNP-frakció kérdőre vonta emiatt, akkor a kultúráért felelős Kétfarkú Kutya párti alpolgármester, Döme Zsuzsanna kifejtette: a gyásznapot azért nem tartották meg, mert nem kötődik Ferencvároshoz.

Ezzel szemben a kerületi vezetés helyet biztosított a Humen magazin homoszexualitás iránt érzékenyítő plakátjainak. Emellett tavaly elsők között tűzték ki a szivárványos zászlót az önkormányzat épületére Pride-hét alkalmából. Idén ugyanezen alkalomból Baranyi köszöntőbeszédet ír a magazin hasábjaira.

Emlékezetes az is, hogy a kerületben, a Ferenc téren kapott helyet a térdelő, szivárványszínű Szabadság-szobor is, bár az ideiglenes installációt pár óra múlva ledöntötték.

 

“Kedves Anyaországi Magyarok!” – egy erdélyi magyar levele

 

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Check Also

Ebédeljen ön is pisztrángot egy kalibán a Gyimesekben!

Hová menjünk nyaralni Erdélyben? 20 kirándulás ötlet, ajánlat.

+1 kirándulás: gasztropiknik egy kalibán a Gyimesekben! Nyári program a Gyimesekben: Ismerje meg ön is, …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük