A vendégmunkások mentették meg a nyarat Erdélyben – viszik magukkal a rokonokat nyugatra – Románia lassan kiürül!

A román állampolgárok 20 százaléka készül külföldre dolgozni, 12 százalék végleg elmenne!

A befogadó országok hivatalos adatai alapján megállapított, hogy már eddig is több mint négymillió román állampolgár költözött el a hazájából csak az alábbi 4 országba: közülük 1 millió 138 ezren Olaszországban, 1 millió 80 ezren Spanyolországban, 1 millió 67 ezren Nagy Britanniában, csaknem 800 ezren pedig Németországban kértek tartózkodási engedélyt.

Ki tudja mennyien élnek Romániában, Erdélyben, vagy Székelyföldön?

Erdély útjain idén nyáron sokszor több volt a külföldi rendszámú autó, mint a román! Persze ez nem azt jelenti, hogy hirtelen megrohanták a német, olasz és angol turisták romániát, csak akik tavaly sem tudtak hazamenni, most ezt bepótolták! Tíz román közül kettő szívesebben élne, vagy vállalna munkát külföldön, illetve gyermekeit más európai uniós országba küldené tanulni – írta a G4Media hírportál egy friss felmérés eredményeit ismertetve.

A 2021-es nyarat a külföldön élő és most a szabadságukat otthon töltő román állampolgárok mentették meg, számuk több millió lehetett!

Ezek az adatok azok, amik igazán jellemezni tudják a morális és gazdasági helyzetet, persze ez az Anyaországban sincs másként, ott is a külföldön élő és dolgozó magyarok voltak azok a „nyugati” turisták, akik miatt aránylag jó szezont zárt a turizmus!

Mint már azt megírtuk ITT a székely megyékbe is több pénzt visznek haza a külföldön élők, mint amiből gazdálkodnak maguk a megyék! Szomorú tény, hogy a távozási szándék mögötti elégedetlenség okát kutató kérdésre a lehetséges válaszok közül a külföldre készülők 37 százaléka a romániai alacsony béreket jelölte meg, 20 százalékukat a fejlettebb országok életvitele vonzza, 13 százalékuk választotta a „Romániának nincs jövője” választ, 6 százalékuk a politikustársadalom, 3 százalékuk pedig a romániai korrupció miatt hagyná el az országot. Az országukat elhagyni készülő román állampolgárok körében – bár nem tagja már az Európai Uniónak – jelenleg Nagy Britannia a legnépszerűbb úticél 35 százalékkal, amelyet Németország követ 25, Olaszország 18, Franciaország 11, és Spanyolország 8 százalékkal.

A Trianon-hatás: száz év alatt megfeleződött a határon túli magyarság!

A külföldön élő román állampolgárok valódi számáról az anyaországban legfeljebb becslések léteznek, mert többségük nem jelenti be a bukaresti hatóságoknak, hogy külföldre költözött. A román külképviseletek jelentései alapján 2019-ben a határon túli románok minisztériuma 9,7 millióra becsülte a külföldön élő románok számát – közülük 5,6 millió frissen kitelepedett vendégmunkás, 4,1 millió román pedig őshonos közösségként él más államok területén.

Románia lassan kiürül!

Székelyföldön a munkahelyteremtő beruházások helyett is csak a cirkuszra van pénz, persze ez jellemzi az egész országot, azaz a magyar állam román és egyéb nemzetiségű focistákat pénzel. Jó példa erre a Sepsi OSK, ahol csak a játékosok ötöde magyar!

Épül szépül Székelyföld – Sepsiszentgyörgyön rövidesen átadják az új stadiont!

Az, hogy minél több magyar ajkú romániai állampolgár indul nyugatra, az pontosan azért van, mert semmi sem történt az utóbbi 32 évben! Az, hogy a magyarság jelentős mértékben kéviselheti magát a Bukaresti parlamentben, az még nem jelenti azt, hogy a főleg RMDSZ-s politikusok ne lehetnének még ennél is vagyonosabbak. Sok erdélyi magyar már látja azt, hogy tulajdonképpen 32 éve nincs választási lehetősége, csak az RMDSZ, vagy semmi! Sokak szerint a FIDESZ is innen exportálja a „demokrácia” elveit, alapjait!

Kattintson a cikkre és olvassa el ön is, miközben ön küzd a mindennapokban, a választott vezetői hogyan gazdagodnak!

Bemutatjuk hargitai szenátoraink: a marhatartó és a pénzfejő

 

Check Also

Gyimesi sajt, túró

Amíg a tanult, diplomás emberek előrébb vitték az országot, addig a „buta paraszt” mit csinált?

“Fiam, te azt mondod nekem, hogy” csakis a tanult emberek vitték előre az országunkat? “A …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük