Romániában éppen egy demográfiai katasztrófa van!

 

 

 

Románia térkép
Románia térkép

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A címmodat Gabriela Firea-tól származik, aki az újonnan létrehozott román családügyi minisztérium vezetője. Tény, ami tény, Románia lakossága hivatalos adatok szerint az utóbbi 30 évben 19%-kal csökkent. Az 23 milliós román lakosság 2020-ra 19 millióra csökkent, de hivatalosan négymillióan a megmaradt 19-ből sem tartózkodnak az ország területén.” Ez pedig egyenesen 30%-os csökkenést jelent!

Persze a hivatalos nem azt jelenti, hogy valós is az adat!

Az anyaországban is mindenről beszélnek, családokat támogatnak, de csak Ausztriában több mint 100 ezer Anyaországi él, dolgozik, ingázik, vagy éppen ott született mint Magyar állampolgár. A románok főbb célpontja Olaszország, ahol köztudottan már évek óta több mint egymillióan élnek. Statisztikák szerint 2018-ban egy kicsit több minr 400 ezer román élt az Egyesült-királyságban, de a BREXIT megmutatta, hogy igazából mennyien romániai és persze romániai magyar is él, vagy szeretne letelepedni!

Az országokra lebontott lista élén a lengyelek és a románok állnak 1 091 500, illetve 1 067 200 letelepedési folyamodvánnyal!

Sajnos ki lehet jelenteni, hogy a hivatalos adatokat bőven meg lehet duplázni!

Ömlik a pénz Székelyföldre! Elképesztő összegeket visznek haza a nyugaton dolgozó Székelyek!

A nagy befogadó országok között, ahol 1 millió körüli, vagy azt meghaladó számban élnek román állampolgárok: Amerikai Egyesült Államok, Nagy Britannia, Olaszország, Németország. Tehát csak ebben a négy országban többen élnek, dolgoznak, mint az a hivatalos statisztikákban szerepel! Persze ott van a nagy befogadók között Spanyolország, Ausztria, Hollandia és még sorolhatnánk. Sajnos a hivatalos adatokat mindig meg lehet duplázni, de azt felelőtlenség állítani, egyenesen hazugság, hogy ma romániának 19 millió lakosa van. 

Románia demográfia
Románia demográfia

A románia magyarságot is érinti a kivándorlás, míg a 90′ években az Anyaország volt a fő célpont, ma a nyugati országokat preferáják. Ha a Nem hivatalos adatokat nézzük, akkor a …

… romániai magyarok minimum 30%-a nyugatra költözött a rendszerváltás 30 évében és ez több százezer magyart jelent!

Romániában a Magyarság összlétszáma lecsökkent a kritikus 1 millió fő alá!

Az adatok szomorúak hiszen hivatalosan is csak alig 15 millióan élnek életvitelszerűen romániában, persze a nagyvárosok, régiós közpotokban pörög az élet és szerencsére a főleg nyugaton élő román állampolgárok hazatérnek és a GDP közel 10%-nak megfelelő valutát visznek haza, de valahogyan ők olyan mostoha gyermekei az országnak, mint az Anyaországban a kivándoroltak!

A magasból nézve nem lehet határokat látni!
A magasból nézve nem lehet látni a határokat

 


 

forrás: Index, Portfolio, internet

Check Also

Gyimesi sajt, túró

Amíg a tanult, diplomás emberek előrébb vitték az országot, addig a „buta paraszt” mit csinált?

“Fiam, te azt mondod nekem, hogy” csakis a tanult emberek vitték előre az országunkat? “A …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük