Új dokumentum kell mától a Romániába indulóknak! Csak az elmúlt hétvégén 16 ezer embert helyeztek karanténba!

Szerinted mikor lesz vége ennek a politikusok és média által gerjesztett őrületnek?

Valahogyan olyan hihetetlennek tűnik, hogy mindeközben Kínában alig van fertőzött!

Mindeközben Kínában még 100 ezret sem éri el a járvány kezdete óta megfertőződtek száma! Valamit tudnak, csak eltitkolják?

Alexandru Rafila bejelentette, szombaton és vasárnap 16 ezer Romániába belépő embert helyeztek karanténba. Az egészségügyi miniszter kijelentette: meg kell szüntetni azt a nagyon nagy nyomást, amely a közegészségügyi igazgatóságok munkatársaira nehezedik a határátkelőhelyeken. Elmondta, megérti a Romániába visszatérők egy részének türelmetlenségét és idegességét, de “nem volt más dolguk, mint beoltani magukat vagy teszteltetni”, hogy ne okozzon problémát az országba való beutazás.

Határátlépés Románia felé
Nehezebb lett a határátlépés Románia felé

Elektronikus nyomtatványt kell kitölteni az utazás előtt legfeljebb 24 órával.

A frissen életbe lépő szabály szerint egy elektronikus formanyomtatvány kitöltésére lesz szükség az országba történő belépéshez. A nyomtatványt mindenkinek ki kell töltenie, aki Romániába utazik – akár repülővel, vonattal, közúti vagy vízi szállító járművel – írja a vezess.hu.

Az elektronikus nyomtatvány a https://plf.gov.ro felületen érhető el és tölthető ki. A nyomtatvány kiállításához e-mail cím megadása szükséges, majd a felhasználó hozzáférési linket kap, ezután kell megadni a kért adatokat. A mobiltelefonról, táblagépről vagy számítógépről elektronikusan kitölthető nyomtatványt egyénileg kell kitölteni legfeljebb 24 órával a Romániába történő beutazás előtt. Az a személy, aki formanyomtatvány nélkül jelentkezik a határátkelőhelyen, az országba történő belépést követően 24 órán belül köteles kitölteni azt. Ha a családtagok együtt utaznak, egyetlen felnőtt is kitöltheti a formanyomtatványt a család összes tagja részére; továbbá kiskorúak esetében a szülő, gyám vagy törvényes képviselő feladata az elektronikus formanyomtatvány kitöltése.

Mindeközben elfelejtkezünk arról, hogy csak egészségesebben kellene étkezni és élni!

 

forrás: Transindex, Infostart

Check Also

Romániában lopnak, magyarországon meg korruptak a politikusok

Az már gáz, amikor román védelmi miniszter szerint az ország kultúrájának része, hogy lopnak!

A román védelmi miniszter szerint a Mihail Kogălniceanu katonai támaszpontról való üzemanyaglopásért végső soron az …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük