Kiránduljunk Dél-Erdélybe, a csodák földjére 2022-ben is!

Retyezát

Idén, 2022-ben ismét egy olyan utazásra hívjuk azokat a honfitársainkat, akik valóban meg szeretnék ismerni Erdélyt és kirándulni is szeretnének a Kárpátok csodálatos völgyeiben-hegyeiben. Ha ide jelentkezel, akkor nem egy szokványos utat teszel meg, mert mi nem nagybusszal utazunk és a mi célunk nem az, hogy minden nap csak  templomokat nézzünk meg és zsúfolt városokat keressünk fel, hanem az, hogy a természet csodáit fedezzük fel!

Kirándulj velünk a filmünkben a Retyezátban!

Erdélyt nem lehet csak úgy pár nap alatt bejárni, egy hónap is kevés lenne ehhez. Ezért is teszünk eleget több Erdélyi túrás barát kérésének és egy igazán tartós programot kínálva invitáljuk önöket is Dél-Erdélybe. Mi kisbusszal utazva Kelet-Magyarországi indulással egy kitűnő lehetőséget ajánlunk annak, aki szereti a természetet, a hegyeket, folyókat, várakat, szurdokokat és velünk tartana fotózni, filmezni és élményekkel teli 7 napot szeretne eltölteni Dél-Erdélyben.

A Peles-kastély

Miért érdemes minket választani?

…mert míg általában az utazási irodák a nyárra, a fő szezonra koncentrálnak, nem ismerik Erdély titkos és csodaszép helyeit, addig mi egész évben járjuk Erdélyt, folyamatosan frissítjük a honlapunkat és a facebookos oldalunkat saját fotóinkkal, filmjeinkkel. Olyan helyismeretre tettünk szert az évek alatt, aminek hála a velünk tartók a szűkös idejüket biztosan jól  ki fogják tudni használni ezen a túrán. Mi a nyári túráinkon nem nagybuszokkal utazunk, ahol személytelenné válsz, hanem kisbuszokkal, amikkel gyorsabban haladhatunk, nem telik le a vezetési idő és nem tart egy wc szünet egy órán keresztül! Kisbuszainkban egyszerre maximum csak 15 utas lehet a sofőrön kívül, így velünk adott időn belül sokkal több helyre eljut a kiránduló!

Szent Anna tó

1. nap: A Déli-Kárpátok felfedezését a Retyezátnál kezdjük. Budapest, Kecskemét, Szeged megálló után irány a Retyezát, ahol végre hűvösebb időnk lesz ebben a magas-hegységben. Itt  kisbuszunkkal a Vizek-szája tó (Gura Apelor) víztározóhoz utazunk, (egészen 1200 méter magasságig) ami a Retyezát és a Godján-hegység vízválasztója, de persze megállunk majd a vad hegyi patakoknál is.

Vizek szája-tó, Gura Apelor
Vizek szája-tó, Gura Apelor
Vizek szája-tó, Gura Apelor

2. nap: Reggel ismét útra kelünk majd a reggelink után a Zsil folyó völgye felé vesszük az irányt, ahol a Véka-szurdoknál teszünk egy kis kitérőt. A Zsiec patak völgyében folytatjuk utunkat, ahol 4 nagyobb és megszámlálhatalan kisebb vízesés, forrás, csorgó található. A Lotru folyót követve a Transalpina útra teszünk kitérőt, majd a Vidra tó (Barajul Vidra) mentén az Olt folyóig követjük a Lotru folyót. 

Véka-szurdok
A Transalpina

Nézd meg a filmben, hogy milyen szép a Transalpina út és környéke! 


 

3. nap: Irány Törcsvár, majd a Zernyesti-szurdok, hazafelé menet pedig lehetőség szerint Brassói városnézés.

A Törcsvári-kastély
A Zernyesti-szoros

4. nap: Igaz a Peles kastély már nem Erdélyben van, de ez románia legszebb várkastélya, így érdemes időt szánni rá. Délutáni programunk pedig a Transbucsegi út lesz. Ez az út a harmadik legmagasabban futó aszfaltcsík Erdélyben, itt 1980 méter magasságig tudunk menni autóval. A Bucsecs-hegység meseszép fennsíkján pedig kirándulunk a Babele sziklái és a Szinx alakzatához.

A Peles-kastély

5. nap: Bőséges reggeli után irány a Brassói-havasok, a Hétlétrás vízesés, ahol mint minden nap, élvezhetjük a természet csodáit. Hazafelé menet megállunk Prázsmáron, ahol megszámolhatjuk a belső várban, a templomudvar és az előudvar falában alakították ki azt a 275 darab szalonnakamrát (családonként egyet), amelyek ostrom idején menedéket adtak a lakóknak, békeidőben pedig húskészítményeiket tárolták bennük.

Hétlétrás vízesés
Szfinx, Bucsecs-hegység

6.nap: A Szent Anna tóhoz látogatunk el a reggeli órákban, amikor még nincsenek turisták a környéken és szép nyugodt a víztükör. A Mohos tőzeglápot helyi idegenvezető mutatja be, majd Székelyföld legnagyobb skanzenjét nézzük meg Csernátonban, a Haszmann Pál múzeumot. Fakultatív program az esti órákban: MEDVELES

Szent Anna-tó

7. nap: Sajnos már hazafelé kell vennünk az irányt, de vár minket a Fogarasi-havasok! Időben, korán indulunk el, hogy legyen időnk megcsodálni a Transzfogarasi út kanyarjait, panorámáját és sziklaormait! Ha az időnk engedi és az utasok is szeretnék, akkor megállunk Déva váránál is még hazafelé menet. Érkezés az esti órákban Budapestre.

A Transzfogarasi út

Film a Fogarasi-havasokról:

 

 

A kirándulások időpontja:

  •                                   2022. július               11. – 17.
  •                                   2022. július               18.  –24.
  •                                   2022. július               25. – 31.
  •                                   2022 augusztus          1.  – 7.

A részvételi díj tartalmaz:  6 éjszakát,  6 reggelit és 6 vacsorát, tehát félpanziós. A 6 napos kirándulás részvételi díja 118 ezer, Ft.  A részvételi díj tartalmazza a Budapesti, Kecskeméti, Szegedi indulást-érkezést, (kérjük egyeztessenek velünk ha Budapest,  Szeged, vagy Kecskemét és környékéről jönne, ezekről a helyekről is lehetséges az indulás) teljes útiköltséget, ami midibusszal történik és az idegenvezetés díját is. A részvételi díj nem tartalmazza a belépődíjakat, fakultatív programok részvételi díját, a biztosítást, az útlemondási biztosítás.

 

JELENTKEZÉS ITT: KAPCSOLAT

Jelentkezni itt a honlapon, a facebookon, vagy a turak.erdelyben@gmail.com e-mail címen, illetve telefonon lehet: +36706775870

 

A túrákra, kirándulásokra  feltétlenül szükséges:
– Kényelmes túrabakancs és váltócipő
– Strapabíró túraruha és réteges meleg öltözet (minimum: póló, vékony pulóver és meleg pulóver vagy polárfelső, esőköpeny, kabát (pl. széldzseki)
– Kisebb hátizsák, az egy napos túrákra
Jó ha van:
– Túrabot (részben tehermentesíti a térded)
– Fürdőruha
– Szélnadrág (szeles vagy esős időben melegen tart)

Fedezd fel TE is Erdély csodálatos tájait a térképen

Check Also

Gyimesi sajt, túró

Amíg a tanult, diplomás emberek előrébb vitték az országot, addig a „buta paraszt” mit csinált?

“Fiam, te azt mondod nekem, hogy” csakis a tanult emberek vitték előre az országunkat? “A …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük