Vége a száguldozásnak Romániában, többszáz sebességmérő kamerát telepítenek az utakra!

Automatikus sebességmérés romániában!
Automatikus sebességmérés romániában!

Biztosan már ön is szembesült azzal, hogy a Sebes-Körös völgyében haladva, Kolozsvár és Nagyvárad között ledudálják, megelőzik az autóját a kamionok, buszok, trailert vontató furgonok a városokban, falvakban!

Vége a száguldozásoknak az Erdélyi utakon?

A román Belügyminisztérium utasítására 600 sebességmérő kamerát telepítenek Románia legforgalmasabb útjaira: a DN1-re a Prahova-völgyben; a DN 7-re az Olt-völgyben és az A2 teljes hosszában. Az Erdélyi részeket így csak kevésbé érintik a sebességmérő kamerák kihelyezése!

 

 

A teljes beruházás értéke 12 millió euró – jelentette be Lucian Bode román belügyminiszter. Az új kamerák a gyorshajtás mellett képesek lesznek azonosítani azokat is, akiknek lejárt a műszaki vizsgájuk. A Közlekedésrendészetet már tavaly is fejlesztették a szomszédban: 300 speciális járművet és 250, a járművek sebességének mérésére szolgáló berendezést kapott.

 

Székelyföld legszebb szállása – Akácos vendégház a Tari hegy tövében

 

 

Ezen túlmenően a Rendőrség 44 mobil elektronikus rendszert vásárol a kábítószerek nyálban történő kimutatására, 4000 mobileszközt, 1400 mobil hőnyomtatót és egy közlekedésbiztonsági adatgyűjtő rendszert.

A projekt költségvetése 106,59 millió lej, és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg a 2014-2020 közötti Nagy Infrastruktúra Operatív Programon keresztül.

 

A legismertebb látványosságokat Erdélyben a térképünkön találod:

 

Check Also

Ebédeljen ön is pisztrángot egy kalibán a Gyimesekben!

Hová menjünk nyaralni Erdélyben? 20 kirándulás ötlet, ajánlat.

+1 kirándulás: gasztropiknik egy kalibán a Gyimesekben! Nyári program a Gyimesekben: Ismerje meg ön is, …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük