Akció!

Rahat Erdélyből, gyümölcs ízű 1000g

Original price was: 1.850Ft.Current price is: 1.790Ft.

Kóstolja meg ön is a gyümölcsízű rahátot!

Leírás

lokum (más néven rahatszultánkenyér, vagy nemzetközi nevén Turkish Delight, azaz török csemege) keményítőből és cukorból készült édesség. Gyakran ízesítik citrommal vagy rózsavízzel, utóbbi rózsaszínűre színezi. Állaga könnyű, zselészerű, gyakran kicsit ragadós, általában kis kockákra vágva csomagolják, porcukorral vagy kókuszreszelékkel hintve, ami megakadályozza, hogy a kockák összeragadjanak. Különféle ízesítésben kapható, van például mogyorós, pisztáciás, fahéjas, mentás, különféle gyümölcsízű is. Elkészítésekor adalékanyagként szappanfüvet is használhatnak, emulzióstabilizátorként.

 

Rahar Erdélyből
Rahar Erdélyből gyümölcsös ízben

 

Az 1777-ben, Isztambulban alapított Ali Muhiddin Hacı Bekir Cukrászat szerint a rahátot, vagy más néven lokumot már a 15. század óta készítik Törökországban. Eredetileg mézet vagy melaszt használtak édesítőnek, vízzel és liszttel készült. A mai, cukrot és keményítőt
alkalmazó receptet a 19. században a Hacı Bekir cukrászat fejlesztette ki.
A lokumot Európa a 19. században ismerte meg, egy ismeretlen nevű brit férfi kezdte el először Turkish Delight néven Angliába szállítani. Hamarosan egész Európában kedvelt édesség lett.

 

Erdélyi és Székelyföldi portékák - Rahat 1kg
Erdélyi és Székelyföldi portékák – Rahat 1kg

 

TÁPÉRTÉK  100 g
Energia 1594.1 kJ
Kalória 381 kcal
Zsír 0.4 g  
amelyből telített zsírsavak  
Szénhidrát 91.8 g  
amelyből cukrok  
Fehérje 0.2 g
Rost  0.0g
Só 0.0g