Rahat Erdélyből, gyümölcs ízű 400g

560Ft

Kóstolja meg ön is a gyümölcsízű rahátot!

Elfogyott

Leírás

lokum (más néven rahatszultánkenyér, vagy nemzetközi nevén Turkish Delight, azaz török csemege) keményítőből és cukorból készült édesség. Gyakran ízesítik citrommal vagy rózsavízzel, utóbbi rózsaszínűre színezi. Állaga könnyű, zselészerű, gyakran kicsit ragadós, általában kis kockákra vágva csomagolják, porcukorral vagy kókuszreszelékkel hintve, ami megakadályozza, hogy a kockák összeragadjanak. Különféle ízesítésben kapható, van például mogyorós, pisztáciás, fahéjas, mentás, különféle gyümölcsízű is. Elkészítésekor adalékanyagként szappanfüvet is használhatnak, emulzióstabilizátorként.

 

Rahat - édesség Erdélyből
Rahat – édesség Erdélyből

 

Az 1777-ben, Isztambulban alapított Ali Muhiddin Hacı Bekir Cukrászat szerint a rahátot, vagy más néven lokumot már a 15. század óta készítik Törökországban. Eredetileg mézet vagy melaszt használtak édesítőnek, vízzel és liszttel készült. A mai, cukrot és keményítőt
alkalmazó receptet a 19. században a Hacı Bekir cukrászat fejlesztette ki.
A lokumot Európa a 19. században ismerte meg, egy ismeretlen nevű brit férfi kezdte el először Turkish Delight néven Angliába szállítani. Hamarosan egész Európában kedvelt édesség lett.

 

kézműves rahát Erdélyből
kézműves rahát Erdélyből

 

  TÁPÉRTÉK EGY ADAGBAN TÁPÉRTÉK 100 GRAMMBAN
Energia   1594.1 kJ
Kalória   381 kcal
Zsír   0.4 g
  amelyből telített zsírsavak    
Szénhidrát   91.8 g
  amelyből cukrok    
Fehérje   0.2 g
Rost