Leírás
Az erdőkben, a réteken, a mezőkön, havasi legelőkön sokféle gyümölcstermő növény él. Ez tette lehetővé azt, hogy sok évszázaddal korábban élt őseink az élelmiszereik javarészét gyűjtögetéssel (és persze vadászattal, halászattal és madarászattal) szerezhették meg. Ezekből az ízlete és egészséges gyümölcsökből főztünk egy vegyes lekvárt, amiben megtalálható a fekete vadáfonya, vadmálna, szeder és a kertből szedett ribizli. Kóstolja meg ön is.
Manapság, amikor rendszeresen és elég jelentős mennyiségű gyümölcsöt fogyasztunk, a gyűjtögetés már csupán szórakoztató passzió, amely időről-időre újabb élményeket hoz az étkezésünkbe. A gyümölcsnemesítők számára azonban fontos és értékes adatforrás, mert számos, termesztett fajtát a vadgyümölcsökből sikerült kifejleszteni. Mi viszont a vad székelyföldi erdők, a mezők, hegyoldalak és a patakparti rétekről egy finom vegyes lekvárt állítottunk össze, ami nem csak reggelire, hanem a nap bármely szakában éhségűző lehet.
Összetétel: málna 13%, áfonya 19%, ribizli 13%, szeder 11%, cukor 32%, víz 20%.
energiatartalom 100g termékben: 140 kcal.
zsírok: 0.g
telített zsírsavak: 0.g
glucid: 36g
cukrok: 32g
rost: 2.4g
protein: 0.6g
só: 0.g