Az Egyes-kő

Az Egyes-kő

Az Egyes-kő (Piatra Singuratică) egy kiálló sziklatömb a Hagymás-hegységben, Hargita megye keleti részén. A Hagymás-hegységet a Csíki-medencéből szemlélve, balról a Nagy-Hagymás 1792 m magas enyhén csúcsos sziklatömbjét láthatjuk, amely a Hagymás-hegység legmagasabb pontja. Középen az 1608 m magas Egyes-kő négy csúcsú sziklái látszanak és tőle jobbra az Öcsém 1706 m magas, hosszan elnyúló sziklafalai néznek a Csíki-medence felé.

Az Egyes-kő

Az Egyes-kő délnyugati oldalán találjuk az 1504 m magasan fekvő, 2010-ben újjáépített Egyes-kő menedékházat. A menedékháznál találkozik számos turistaútvonal, ezért fontos turisztikai szerepet tölt be. 

Az Egyes-kő

A menedékház közvetlen közelében található Egyes-kő sziklafalai könnyen megközelíthetőek, a magasba törő sziklafalakat elérve felkapaszkodhatunk a kifeszített acélsodronyokon vagy használhatjuk a kiépített alpinista útvonalat, ha a célnak megfelelő felszereléssel érkeztünk.

Az Egyes-kő

Rendelje meg Ön is magazinjainkat!

A csúcsra való felkapaszkodáshoz szükséges némi fizikai erőnlét, ezért ajánlott előre megfontolni a képességeink határát. Az 1608 m magas csúcsra felkapaszkodva csodálatos látványban részesülünk, amint elénk tárul a Csíki-medence és a környező sziklafalakkal teletűzdelt fenyvesek látványa.

Az Egyes-kő

Fedezd fel Erdély nevezetességeit:

Check Also

Úzvölgye, katonai temető

Úzvölgye, Csinód

  Neve valószínűleg az itt élt ősi úz népcsoport nevéből való. Az Abaksa havasa északkeleti …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük