Nagy Erdélyi körút 2021

Idén, 2021-ben ismét egy olyan kirándulásra hívjuk azokat a honfitársainkat, akik valóban meg szeretnék ismerni Erdélyt és kirándulni is szeretnének a Kárpátok csodálatos völgyeiben-hegyeiben. Már harmadik éve fogjuk megismételni ezt a nagy sikerű utat, ahol mindig remek csapat jött össze és kitűnően éreztük mi is magunkat. Kanadából, Szlovákiából, Szatmárnémetiből, az USA-ból és még Svédországból is velünk tartottak páran. Ha ide jelentkezel, akkor nem egy szokványos utat teszel meg,  és a mi célunk nem az, hogy minden nap templomokat nézzünk és zsúfolt városokat keressünk fel, ahol még fennálhat a fertőzés veszélye, hanem az, hogy a Kárpátok csodálatos helyeit!

Nagy Erdélyi túra
Nagy Erdélyi túra

Erdélyt, Székelyföldet nem lehet csak úgy pár nap alatt bejárni, egy hónap is kevés lenne ehhez. Ezért is teszünk eleget több Erdélyi túrás barát kérésének és egy igazán tartós programot kínálva invitáljuk önöket is Erdélybe. Mi kisbusszal utazva (maximum 6 utassal) Kelet-Magyarországi indulással egy kitűnő lehetőséget ajánlunk annak, aki szereti a természetet, a hegyeket, folyókat, várakat, városokat és velünk tartana fotózni, filmezni és élményekkel teli 8 napot szeretne eltölteni Erdélyben és Székelyföldön.  Szálláshelyeinkre különösen nagy figyelmet fordítunk! Saját magunk érdekében elvárjuk, hogy megfelelően legyen minden fertőtlenítve!

Hagymás-hegység, Háromkút

Miért érdemes velünk kirándulni?

…mert míg általában az utazási irodák a nyárra, a fő szezonra koncentrálnak, nem ismerik Erdély titkos és csodaszép helyeit, addig mi egész évben járjuk Erdélyt, folyamatosan frissítjük a honlapunkat és a facebookos oldalunkat saját fotóinkkal. A filmjeinket is rengetegen nézik a You Tube csatonánkon itt: FILMCSATORNÁNK. Olyan helyismeretre tettünk szert az évek alatt, aminek hála a velünk tartók a szűkös idejüket biztosan jól ki fogják tudni használni ezeken a kirándulásokon. Mi a nyári útjaink során kisbuszokkal utazunk, amikkel gyorsabban haladhatunk, nem telik le a vezetési idő és nem tart egy wc szünet egy órán keresztül! Velünk adott időn belül sokkal több helyre eljut a kiránduló! A kisbuszba maximun csak 6 utas utazhat, így igyekszünk vigyázni egymásra! Persze egy 40-50 fős csoporttal akarsz tartani, akkor készülj fel, hogy 2 nap megy majd el csak az oda-vissza útra és nagy a fertőzés veszélye! Nekünk nem az a célunk, hogy még 3 nap után sem ismerjünk mindenkit, hanem az, hogy mi is meg tudjuk csodálni azt a sok szép falut, völgyet, ahová elviszünk! Fotózni, filmezni szeretnénk mi is és kisbuszainkkal ott állunk meg, ahol akarunk. Mi nem teljesítmény túrára megyünk, kirándulásaink bárki számára könnyen teljesíthetőek.

Medveles

Mi általában Békéscsabáról indulunk reggel 7 óra környékén, de Nagyváradi csatlakozás is lehetséges. Az indulások helyszíne, időpontja a résztvevők felszállási helyétől is függhet, változhat. Jelentkezz időben és akár hozzád is alakíthatjuk a programot, hiszen kisbusszal ezt könnyebben megtehetjük!

1. nap: Indulás a megbeszélt helyekről, majd Nagyvárad, a Király-hágó után Sebesváron állunk meg, ahol a várat és a vízimalmot nézzük meg. Délután a Tordai-hasadékban sétálunk, majd a szállásunk Torockón lesz egy családi panzióban.

A Tordai-hasadék

2. nap: A titokzatos Torockói hegyek között teszünk egy körutat. Nagyenyed városából a hegyek között 900-1100 méter magasságban haladunk, ahonnan szép panoráma lesz nem csak az Erdélyi medencére, hanem az Aranyos völgyére is.. Ez az a vidék, ahol rengeteg zsúptetős móc házat találni. Utunk sorám két vízesést is láthatunk. Az esti órákban lehetőség lesz tenni egy rövid sétát Torockón, de a Torockószentgyörgyi várat is felkeressük.

Móc ház a Torockói-hegységben
Torockószentgyörgy, háttérben a Székelykő

2. nap: Erdélyi városokat látogatunk meg. A Nagyenyedi, Medgyesi és Segesvári megállók  után érkezünk Parajdra, a sóbányba, ahonnan a szállásunkra utazunk Farkaslakára Korondon kersztül, ahol vásárlási lehetőség is lesz..

Segesvár

4. nap: Reggel Szejkefürdő után Székelyudvarhely központját fedezhetjük fel, majd Zetelakán, Zeteváralján átutazva Székelyvarságra érkezünk, ahol a hatalmas területen fekvő települést, kilátót és a Csorgókő vízesést keressük fel. Itt lehetőségünk lesz ebédre pisztrángot is enni. Estefelé fakultatív programként a Jézus szíve kilátót tekinthetjük meg.

Szejkefürdő
Székelyvarság, Csorgókő vízesés

5. nap: Reggeli után Gyergyószentmiklóson keresztül a Gyilkos tóhoz utazunk, sétálunk, majd a csodálatos a Békás-szorost keressük fel. A Kis-Békás-szorost is bejárjuk, majd Háromkút csodálatos völgyein, kaszálóin, hegyein keresztül a Gyimesekbe autózunk erdészeti utakon, ahol a szállásunk is lesz. A Gyimeseket felkeresők általában csak végig utaznak a falvakon az Ezer éves határig, mi azonban a vidék rejtett helyeit, völgyeit is láthatjuk. Megállunk többször és a helyieket is megszólítjuk, így betekintést kapva az életükbe. A Szállásunk Gyimesfelsőlokon lesz.

Nézd meg a filmünket a Békás-szorosról!

Gyilkos tó
Háromkút
Gyimesek
Gyimesbükk, vasúti őrház az 1000 éves határon

6. nap: Az 1124 éves határhoz utazunk, Gyimesbükkre. Innen a Gyimesi hágón, Fügéstetőn keresztül, elbúcsúzunk a Gyimesektől, a Naskalati hegyektől, majd Csíksomlyón, Csíkszeredán keresztül  a Szent Anna-tóhoz utazunk. Estefelé fakultatív programként medvéket leshetünk meg majd természetes környezetükben. Szállásunk Bálványosfürdőn lesz.

Szent Anna tó

7. nap: A szállásunk fölött magasló Bálványos várát másszuk meg, majd megnézzük a „mofettákat”. Itt lehetőségünk lesz ellátogatni egy esztenára is, ahol friss ordával, sajttal kínálnak a juhászok, ebédre pedig bárány tokányt kaphatunk (fakultatív). A Csomád-hegységből a Csíki sörgyárba, de megállunk egy rövid sétára Tusnádfürdőn is. Szállásunk Árkoson lesz.

Látogass el filmünkben egy esztenára!

Panoráma Bálványos várából

8. nap. Hazafelé indulunk, de megállunk a Transzfogarasi útnál. A Bílea tónál a bátrabbak felmászhatnak az egyik hágóra, lefotózhatjuk a Transzfogarasi út, a tó panorámáját a magasból. Kisbuszainkkal át tudunk menni az út déli oldalára is, ahonnan szintén remek a kilátás és a Capra vízesésnél fordulunk majd vissza Erdély felé. Innen hazafelé indulunk. Érkezés az esti órákban.

Fedezd fel filmünkben a Fogarasi-havasokat!

INDULÁSI IDŐPONTOK:

2021 június 27.            hazaérkezés:     július 4.

2021 augusztus 14.    hazaérkezés:    augusztus 21.   

2021. október 3.         hazaérkezés:    október   10.

A részvételi díj tartalmaz:  7 éjszakát,  7 reggelit és 7 vacsorát, tehát félpanziós. A 8 napos kirándulás részvételi díja 124 ezer Ft. A részvételi díj tartalmazza a Békéscsabai, Nagyváradi, Nagyszalontai  indulást-érkezést, a teljes útiköltséget, ami kisbusszal történik és az idegenvezetés díját is.

A részvételi díj nem tartalmazza a belépődíjakat, fakultatív programok részvételi díját, a biztosítást, az útlemondási biztosítás.

Jelentkezni itt a honlapon, a facebookon, vagy a turak.erdelyben@gmail.com e-mail címen, vagy telefonon lehet: +36705772681

A túrákra, kirándulásokra  feltétlenül szükséges:
– Kényelmes túrabakancs és váltócipő
– Strapabíró túraruha és réteges meleg öltözet (minimum: póló, vékony pulóver és meleg pulóver vagy polárfelső, esőköpeny, kabát (pl. széldzseki)
– Kisebb hátizsák, az egy napos túrákra
Jó ha van:
– Túrabot (részben tehermentesíti a térded)
– Fürdőruha
– Szélnadrág (szeles vagy esős időben melegen tart)

 

Torockó
Békás-szoros

FPeter Tur Transylvania SRL Cod Unic Inregistrare: 3419966   J5/325/2015
Sediu social: Salonta, Strada Kulin György Nr. 37                                                   
 HU: +36706775870

 

Check Also

A Mohoru csúcs felé félúton

A legjobb programok Erdélyben és Székelyföldön!

 Élvezzétek ki a nyár minden percét!  Ha már unjátok a lazsálást, ezek az aktív kikapcsolódáshoz …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük