Belgiumban 3,5x több az aktív fertőzött, mint Romániában, oda mégis lehet utazni!

Aránytalan, igazságtalan a zöld, sárga, piros besorolású országokkal kapcsolatos szabályok!

Amíg Franciaországban arányaiban azonosak az aktív fertőzöttek száma, mint Romániában, Belgiumban pedig 3,5x magasabbak ezek az adatok, ezek az országok ZÖLD besorolást kaptak! 

3d render impression of floating coronavirus cells. Coronaviruses cause respiratory tract infections in humans and are connected with common colds, pneumonia and severe acute respiratory syndrome (SARS).

Egy hónappal meghosszabbították a veszélyhelyzetet Romániában

Romániában újabb 30 napra meghosszabbította a kormány a koronavírus-járvány miatt május közepén elrendelt veszélyhelyzetet.

Nem nyithatnak ki a vendéglátóhelyek beltéri részei, zárva maradnak a színházak, mozik és koncerttermek. Továbbra is kötelező a védőmaszk viselése a nyilvános zárt terekben, áruházakban, közintézményekben, közszállításban.

A veszélyhelyzetet szabályozó kormányhatározat mellékletéből törölni kellett a karanténrendelkezéseket, mivel ezek jogalapját megszüntette a július 3-án hatályba lépett alkotmánybírósági döntés. Romániában azóta a fertőzötteket nem lehet kórházi kezelésre vagy elkülönítésre, és a velük érintkezőket sem karanténra kötelezni. A joghézag felszámolását a parlamenttől várják: amint hatályba lép az új karanténtörvény, a kormány kiegészíti a veszélyhelyzetről szóló határozatát – ígérte Ludovic Orban miniszterelnök.

Romániában az utóbbi héten többször is volt olyan nap, amikor több mint 600 új koronavírus-fertőzést diagnosztizáltak, az ismert aktív esetek száma meghaladta a tízezret.

Check Also

Luxusnyaraló Tihany

Erdélyi magyar milliárdos vett Tihanyban luxus villát 900 millió forintért!

Az értékes Balaton-parti ingatlanokra hárman is licitáltak, de 900 milliós ajánlattal a Mudura Sándor, Erdély …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük