Magyargyűlölő túrázó nem csak kirándulni megy a hegyekbe, hanem festeni is.

 

 

Romániában, Erdélyben nem csak a magyar helységnévtáblákat, vagy a magyarul közzétett utcaneveke, köztéri feliratokat mázolják le, hanem űjabban a turista jelzéseket is.

Eddig azt hittem, hogy aki szereti a természetet, a hegyeket, völgyeket, az csak jó ember lehet, bármilyen nemzetiségű is az. Csalódtam, mert vannak olyan tudatlan tirpák vándorok, akik még festékes spray-t is teszenek a hátizsákba (reméljük nem dobja el).

Lehet, hogy direkt csak azért mennek kirándulni, hogy ott  a természet lágy ölén, senkitől sem zaravtatva, ahol minimális a lebukásveszély, kiéljék nem is a természet iránti szeretetüket, hanem a magyargyűlöletüket, vandalizmusukat. Az ilyen fotókat látva kellene ledöbbennie minden magyarnak és az európai bírósághoz kellene fordulniuk. A magyarok romániai érdekképviselete sajnos a komolyabb ügyekben is tehetetlen, az-az semmit sem tesz.

Ezt a fotót Ábrahám Zoltán Marosvásárhelyi tanár fotózta a Maros-völgye fölött, a Görgényi havasokban, valahol Jódtelep és Szalárdtelep között. A természetszerető, de magyargyűlölő túrázó több mint 1200 méter tengeszint feletti magasságban festette le ezeket a táblákat.

Lefestett turistajelzés Erdélyben
Lefestett turistajelzés Erdélyben

A képet Ábrám Zoltán marosvásárhelyi egyetemi tanár tette közzé Facebook-oldalán.

Check Also

Sepsi OSK

Épül szépül Székelyföld – Sepsiszentgyörgyön rövidesen átadják az új stadiont!

Lassan befejezőzik az építkezés és átadásra kerül  az ACS Sepsi OSK Sepsiszentgyörgy focicsapat Sepsiszentgyörgy mellet …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük