Amíg Székelyföldön tiltják a medvék ritkítását, addig a Magas-Tátra egyik menedékháza közelében kilőttek egy anyamedvét és a bocsát!!

Nem is olyan régen írtuk meg, hogy főleg Székelyföldön, ahogy a tavasz beköszöntött, ismét rendszeressé váltak a medvék garázdálkodásai, pusztításai.

Több mint 54 juhot pusztítottak el a medvék egy éjszaka alatt Farkaslaka községben, Nyikómalomfalván

Amíg Szlovákiában a természetvédelmi hatóság emberei különösebb indok nélkül kilőnek két medvét (egy nőstényt és annak bocsát) a Magas-Tátrában, az egyik menedékház közelében, addig a Székely mehet a “jó istenhez” panaszra! A két másik medvebocsnak sikerült bemenekülnie az erdőbe. A hatóság azzal magyarázta az állatok kilövését, hogy a környéken megnövekedett a medveállomány, és már nem tartottak az emberektől, nem reagáltak a hang- és fényriasztásra sem, ezért veszélyt jelentettek. Altatólövedékkel ártalmatlanították az állatokat, majd pedig végleg elaltatták őket.

Ha egyetértesz azzal, hogy végre meg kellene oldani a medvekérdést Székelyföldön, akkor oszd tovább te is ezt a cikket a közösségi felületeiden!

 

forrás: TELEX

Check Also

Lovasszánozás Székelyföldön

A legszebb szilveszteri kirándulás Erdélyben, Székelyföld legszebb részén, a Kászonokban.

  LOVASSZÁNOZÁS, SZÁNKÓZÁS, HÓTALPAS TÚRÁK, HAGYOMÁNYOS DISZNÓVÁGÁS, DÉZSA SZÁLLÁSON! Tudjuk, hogy mindenki számára egyedülálló szilveszterezési …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük