Amíg Székelyföldön tiltják a medvék ritkítását, addig a Magas-Tátra egyik menedékháza közelében kilőttek egy anyamedvét és a bocsát!!

Nem is olyan régen írtuk meg, hogy főleg Székelyföldön, ahogy a tavasz beköszöntött, ismét rendszeressé váltak a medvék garázdálkodásai, pusztításai.

Több mint 54 juhot pusztítottak el a medvék egy éjszaka alatt Farkaslaka községben, Nyikómalomfalván

Amíg Szlovákiában a természetvédelmi hatóság emberei különösebb indok nélkül kilőnek két medvét (egy nőstényt és annak bocsát) a Magas-Tátrában, az egyik menedékház közelében, addig a Székely mehet a “jó istenhez” panaszra! A két másik medvebocsnak sikerült bemenekülnie az erdőbe. A hatóság azzal magyarázta az állatok kilövését, hogy a környéken megnövekedett a medveállomány, és már nem tartottak az emberektől, nem reagáltak a hang- és fényriasztásra sem, ezért veszélyt jelentettek. Altatólövedékkel ártalmatlanították az állatokat, majd pedig végleg elaltatták őket.

Ha egyetértesz azzal, hogy végre meg kellene oldani a medvekérdést Székelyföldön, akkor oszd tovább te is ezt a cikket a közösségi felületeiden!

 

forrás: TELEX

Check Also

Ki szereti a cigányokat Romániában?

Ki szereti a cigányokat Erdélyben és Romániában?

Az IRSOP (Román Közvélemény-kutató Intézet) fölmérése szerint Romániában a lakosság 5 százaléka rokonszenvet, 68 százaléka …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük