Bazárosok nélkül szebb lesz a Békás-szoros? SZERINTED?

Szerinted szebb lehetne a Békás-szoros a bazárosok nélkül?

25-30 évvel ezelőtt még valódi Székelyföldi népművészeti termékeket lehetett vásárolni a bazársoron, ami mára kínai bóvlitermékek válttottak fel!

A brassói regionális út- és hídügyi igazgatóság (DRDP Brassó) felszólította a Békás-szoros területén működő vásári bódésok tulajdonosait, hogy költöztessék el vagy bontsák el a kereskedelmi egységeiket, és tisztítsák meg a területet, írja a Brasov.net.

Békás-szoros
Békás-szoros

A kereskedőknek 60 napjuk van arra, hogy eleget tegyenek a felszólításnak, és saját költségen kell elbontsák a kereskedelmi egységeiket. A kereskedők, akik nem tesznek eleget a felszólításnak 2000-6000 lej között bírságot kockáztatnak. A brassói DRDP azzal indokolja a döntését, hogy a DN12C jelzésű országútion, Gyergyószentmiklós – Gyilkostó – neamti megyehatár közötti szakaszon a közlekedésbiztonsági feltételek biztosítása érdekében munkálatokat fognak végezni.

Az eset előzménye, hogy idén augusztusban a sziklákról aláhulló kő súlyosan megsebesített egy 34 éves férfit a Békás-szorosban.

 

A Békás-szoros
A Békás-szoros

Egyébként az országos közútkezelő (CNAIR) is a hegyvidéki útszakaszok tüzetes átvizsgálást kérte az után, hogy vasárnap a Zsil völgyén áthaladó 66-os országúton egy lezuhanó szikladarab egy autóra esett, és megölte a sofőrjét.

Fedezd fel Erdély csodálatos tájait a térképünkön:

Check Also

Gyimesi sajt, túró

Amíg a tanult, diplomás emberek előrébb vitték az országot, addig a „buta paraszt” mit csinált?

“Fiam, te azt mondod nekem, hogy” csakis a tanult emberek vitték előre az országunkat? “A …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük