Székelyföld volt, van, lesz…..

Milleniumi templom, Csíkszereda

Megfordulni látszik az a tendencia, aminek köszönhetően Magyarország és a statisztikai hivatal nagyot szakíthatott az utóbbi 70 évben a Romániai, Erdélyi Magyar nemzetiségű, magukat Magyarnak, Székelynek tartó emberek tömeges, Magyarországon, az anyaországban való letelepedéséből.

Nagyobb áttelepülések Erdély, Bánát, a Partium területéről a II. világháború után, majd az 1989-es évben, 1990, 1991-ben voltak. Ekkor százezres számban lehetett csak mérni a Magyarországra települtek számát, aki folyamatosan javítottak Magyarország demográfiai adatain. Nélkülük jelenleg csak becsülni lehet, de biztosan félmillióval kevesebb lenne Magyarország lakosságának a száma. Magyarország tehát elképesztő mértékben csak nyert ezeken a modernkori népvándorlásokkal, míg az Erdélyi, Romániai Magyarság csak veszített.

Szüreti báli felvonulás, Gyimesek

Például Kolozsvár Magyar népessége százalékos arányban száz évvel ezelőtt annyi volt, mint jelenleg a Román. Hogyan tovább? Mi lesz veled Erdély? Nem tudni, nehéz jóslatokba bocsátkozni, de ezekkel a sorokkal csak annyit állapítanánk meg, hogy 20-30 év múlva már Arad, Temesvár, Déva és Kolozsvár Magyarsága is teljesen el fog tűnni, csak a határ mellett, Nagyvárad, Nagyszalonta, Szatmárnémeti és Nagykároly és környéke fogja magát tartani, valamint Székelyföld.

Ismerd meg Erdély nevezetességeit:

Románia népessége az utóbbi 20-25 évben több mint 4 millióval csökkent és lassan az országban több Román fogy, mint Magyar köszönhetően annak, hogy Románia is belépett az únióba és Magyarország már nem olyan vonzó célpont, mint 20 évvel ezelőtt volt. Jelentősen, közel fél millió fővel csökkent a Romániai Magyarság száma az utóbbi 25 évben, de a Román anyanyelvűek számának a fogyása lassan túltesz a Magyarok csökkenésén, köszönhető ez az Únióba való belépésnek és annak, hogy egyre több Román, bevallja, felvállalja azt, hogy a cigány kisebbséghez tartozzon.

Korondi üzlet

A Magyar kormányok sajnos csak politikai árucikként, az anyaország demográfiai adatainak a javítását elősegítő tényezőként és kardcsörtető helynek tekintették Erdélyt, főleg az utóbbi 25 évben. Persze a szavakat soha sem követték tettek, nem álltak ki sem az Erdélyi Magyarság mellett, sem Székelyföld mellett. Legutóbb a Magyar állampolgárság megadásával bíztak abban, hogy a tíz millió alá csökkent népességet ismét növelhet, de már ez sem indított el tömeges áttelepülést, mivel inkább az új Magyar állampolgárok, inkább a nyugatot választották és közben lassan Románia gazdasági adatai jobbak lettek. Azok a Romániai Magyarok, akik eddig Magyarországra települtek, könnyen hazatérhettek, de a nyugat, Németország, Svájc, Anglia már messzebb van. Onnan a többség félretett pénzével majd hazatér, nem úgy, mint eddig Magyarországról. Sajnos a mindenkori Magyar kormányok javára nem nagyon említhető egy olyan lépés sem, amivel ha csak egy kicsit is, de hozzájárultak volna ahhoz, hogy kisebbségként jobban elismerjék a Romániai Magyarságot, vagy kiálltak volna pl. a végsőkig, Székelyföld autonómiájáért.

Rendelje meg Ön is magazinjainkat!

Székelyföld volt, van, lesz. Székelyföld fel fog ébredni! Igaz, hogy csak úgy 700 ezer Székelyről beszélhetünk, de ők egy tömbben, többségben élnek és az oda betelepülő Román, vagy Roma kisebbségbe kerül, megtanul Magyarul, beolvad. Egy csodaként is tekinthetünk Szekelyföldre, mert míg más megyék, városok nem álltak ellen fél évszázados Románosításnak, addig Hargita, Gyergyó, Kovászna, Marosszék megmaradt Magyar többségűnek! A Magyar kormányok sajnos még most is csak kardcsörtető terepnek gondolják főleg Székelyföldet, de a tavalyi választások alatt bebizonyosodott, hogy a Romániai Magyarságot sokkal jobban foglalkoztatja a saját autonómiája, mint a rezsicsökkentés. Most sem a migránsokkal, hanem a kivándorlással kellene foglalkoznia a mindenkori kormánynak.

A Madarasi-Hargita

Sajnos ma Medgyesen, Segesváron, vagy Déván járva alig hallani Magyar szót, de Székelyföld van, volt és lesz és bízzunk benne, csak azt kívánhatjuk, hogy jó példával fog járni az „anyaország” előtt továbbra is, hitben, szeretetben és egységben!!!

Székelyföld van volt és lesz, köszönhetően a Székely embereknek, akik szeretik és büszkék arra a földre, ahol születtek és munkájuknak kitartásuknak köszönhetően meg fogják őrizni Székelyföld egységét.

Check Also

Luxusnyaraló Tihany

Erdélyi magyar milliárdos vett Tihanyban luxus villát 900 millió forintért!

Az értékes Balaton-parti ingatlanokra hárman is licitáltak, de 900 milliós ajánlattal a Mudura Sándor, Erdély …