Bajadéra

Bajadéra

Hozzávalók: 50 dkg cukor, 12 kanál víz, 250 g margarin, 30 dkg darált keksz, 30 dkg darált dió, 1 vaníliacukor, 100 g étcsokoládé (tortabevonó is lehet), Tortabevonó tej csokiból

Elkészítés: A cukrot felolvasztom a 12 kanál vízzel (összekeverem és fölteszem melegedni). Ha elolvadt a cukor, tovább melegítem és belekeverem a margarint. Ezután leveszem a tűzről, hozzákeverem a darált kekszet és a darált diót. Elfelezem, egyik felébe vaníliás cukrot, másik felébe az olvasztott csokit keverem (vízgőz felett olvasztom). Egy tepsibe szétterítem először a sötétet (kanál segítségével szétnyomkodom), majd rá a világos részt ugyanígy. A tetejére tejcsokiból készítek bevonót. Hűtőbe teszem. Ha kihűlt, kis téglalapokra szeletelem (amilyen nagyságú a bolti desszert). Aki nem akarja a tepsiben szeletelni, az tegyen a tepsi aljára alufóliát. Jó étvágyat!

Ismerd meg Erdély nevezetességeit:

Rendelje meg Ön is magazinjainkat!

Check Also

A legfinomabb székelykáposzta recept székelyföldről!

Székelyföldön, Farkaslakán, a Muzsikás vendégházban Miklósh Judit készítette el nekünk ezt a nagyon finom székelykáposztát. …