Málés sütemény

Málés sütemény

Hozzávalók:

9 evőkanál búzaliszt
9 evőkanál kukoricaliszt
4 tojássárgája
4 tojásfehérje
2 dl olaj
5 -6 evőkanál cukor
4o dkg jaurt (joghurt)/savanyú tej
1 sütőpor

Rendelje meg Ön is magazinjainkat!

Elkészítés:

a liszteket a sütőporral összekeverjük
a tojássárgákat a cukorral habosra kikavarjuk
hozzáadjuk a jaurtot és az olajat
ezt fokozatosan belekeverjük a sütőporos lisztbe
a végén beletesszük a habbá felvert tojásfehérjéket
sütőpapíros/kizsírozott lisztezett tepsibe tesszük
a forró sütőben, 18o-2oo fokon, 35-45 percig sütjük

Fedezd fel Erdély látványosságait!


 

Check Also

A legfinomabb székelykáposzta recept székelyföldről!

Székelyföldön, Farkaslakán, a Muzsikás vendégházban Miklósh Judit készítette el nekünk ezt a nagyon finom székelykáposztát. …