Hozzávalók:
1 kg padlizsán
1 nagy fej vöröshagyma
1 tojás sárgája
kb. 0,5 l jó minőségű étolaj
20 ml mustár
só, bors, (fokhagyma, citromlé) ízlés szerint
Elkészítés:
A padlizsánt grillen vagy (legjobb) parázson teljesen puhára sütjük, közben néha megforgatjuk. Ha megsült, lehúzzuk a héját és a padlizsánt fakéssel apróra daraboljuk, pépesítjük (fontos, hogy ne fémeszközt használjunk, mert megváltoztatja az ízét). A pépet szűrőben 30 percig csöpögtetjük, hogy a lehető legtöbb nedvességtől megszabaduljunk, majd ki is nyomkodjuk a maradék levet, hogy ne legyen keserű a padlizsán.
Közben elkészítjük a majonézt: A tojás sárgáját a mustárral elkeverjük, majd apránként folyamatos keverés mellett adagoljuk hozzá az olajat.
Az apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk.
Ha minden elkészült, a padlizsánt, a hagymát és a majonézt jól összedolgozzuk, majd sóval, borssal ízlés szerint ízesítjük.
Az elkészült padlizsánkrémet 1-2 órát pihentetjük, hogy összeérjenek az ízek, majd jó étvággyal kenyérrel fogyasztjuk!
Ismerd meg Erdély látnivalóit:
Rendelje meg Ön is magazinjainkat!